11:29
15 augustus 2022

Ethisch leiderschap

Ethisch leiderschap

In dit artikel wordt het gedachtegoed van ethisch leiderschap praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijp je de basis van deze krachtige leiderschap stijl en filosofie.

Wat is ethisch leiderschap?
Wanneer we het over ethisch leiderschap hebben, is het verstandig eerst af te vragen wat ethiek is. Als deze vraag aan 100 filosofen wordt gesteld, dan komen er 100 verschillende antwoorden. Dat illustreert dat ethiek bijna niet in woorden te vangen is. Vanuit de Griekse oudheid en vanuit wereldreligies draait het bij ethisch gedrag om weten wat goed handelen is en hiernaar te leven. Ethiek is gebaseerd op een aantal sociale normen en/of logisch samenhangende filosofische principes. Bij ethisch leiderschap draait het om respect, vertrouwen, eerlijkheid, openheid en medeleven.

Lees verder via toolshero.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april. U ontvangt het boek van Thecla Goossens, alsmede boeken van Loes van Wessum en Bregje Spijkerman bij uw inschrijving!

U kunt ook eerst het introductie seminar volgen op 6 april getiteld ‘Pedagogisch Leiderschap – Leiding geven aan een lerende organisatie’ met Dr. Loes van Wessum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.