02:36
01 december 2021

Drugssmokkel op zee: Nederlandse vissers te vatbaar voor avances van criminelen

Drugssmokkel op zee: Nederlandse vissers te vatbaar voor avances van criminelen

Noord-Hollandse vissers kennen de zee en zijn daarom gewild als drugssmokkelaars. Ook via jachthavens komen ongezien drugs aan land. „Je krijgt het gevoel dat smokkelaars je in je gezicht uitlachen.”

Waar de kotter Z-181 op zaterdagavond 10 juni 2017 ook mee terugkomt in de haven van Harlingen, het is geen vis, vermoeden rechercheurs. In de dagen ervoor zagen ze de eigenaar met prominente leden van de hoofdstedelijke cocaïnemaffia. En die zaterdagmiddag lag het schip een tijdje stil in de buurt van een Panamees containerschip dat in een lijndienst vaart tussen Brazilië en West-Europa.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − zeven =