09:31
30 september 2023

Drugspanden dicht: spierballenvertoning of herstel van de rust?

Drugspanden dicht: spierballenvertoning of herstel van de rust?

Met het sluiten van een drugspand moet de overlast uit een wijk verdwijnen. Maar onderzoek naar de effecten is nooit gedaan: is de overlast ook op lange termijn verdwenen?; wat zijn de gevolgen voor de uitgezette bewoner(s)?; gaat het drugscriminaliteit tegen? We weten het niet. En dat terwijl er steeds minder voor nodig is om een gebouw te sluiten.

Een aftandse scooter staat voor de deur, het onkruid groeit tussen de tegels. Onder het bankje ligt een halfopen koffer met wat persoonlijke spullen van de bewoner van een huis aan de Camperstraat in Leeuwarden, die hij nog moet ophalen. De man mag zijn koophuis een half jaar niet in. Een poster op het raam bestempelt de woning als drugspand, een jaar lang gesloten op last van de gemeente.

Lees verder via frieschdagblad.nl

Meer leren van Jan van der Grinten en Anita van den Berg (Kennedy van der Laan) als overheidsjurist over het actuele Openbare Orderecht en over andere actuele wetten? Kom vanaf 3 april naar de HCB seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’. Verder met o.a. Rut Molenaar-Wingens (Stibbe) over de Omgevingswet en Matthijs Mutsaers (Nysingh) over de herziene Aanbestedingswet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *