11:29
12 juli 2024

Doen crypto-advocaten lastig, of geven ze bijscholing aan De Nederlandsche Bank?

Doen crypto-advocaten lastig, of geven ze bijscholing aan De Nederlandsche Bank?

De cryptowereld is ook in Nederland nog een beetje het Wilde Westen. Het ontbreken van specifieke regelgeving betekent echter niet dat consumenten die zich gedupeerd voelen machteloos zijn.

Wie zich in de cryptowereld begeeft, doet dat meer op eigen risico dan in het traditionele financiële stelsel. Bij die laatste zijn er strengere en duidelijkere regels over wat wel en niet mag. Dat is in deze rubriek al eerder opgemerkt:

‘De cryptowereld maakt nu in snel tempo door waar het conventionele financiële systeem eeuwen over heeft gedaan. Dat had eveneens zijn uitwassen, en regelgeving die de ene keer te ver ging en de andere keer niet ver genoeg. Het huidige systeem is verre van perfect – daar hebben cryptoadepten heus een punt – maar het slaagt er redelijk in om de belangen van consumenten te vrijwaren.’

Lees verder via volkskrant.nl

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM, is spreker tijdens het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 24 mei bij Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag met verder o.a. Angeline van Dijk prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *