05:55
24 juli 2021

De eerste dag van de vriendschap in Nederland: ‘Echte vriendschap overwint alles’

De eerste dag van de vriendschap in Nederland: ‘Echte vriendschap overwint alles’

Echte vriendschap overwint alles, weet Peter R. De Vries. Collega-misdaadjournalist Simon Vuyk vindt vriendschap ‘de edelste vorm van medemenselijkheid’. Daarom predikt Vuyk het nut van een jaarlijkse Dag van de Vriendschap. De band The Kik zingt mee tussen de Harlingse driemastbarken en topzeilschoeners.

Het was een onmogelijke vriendschap, die tussen de misdaadverslaggever en de Heineken-ontvoerder. ‘Zowel hij als ik kregen uit eigen kring veel kritiek.’ Maar echte vriendschap doorstaat dat, zegt Peter R. de Vries zondagmiddag op het hoofdpodium tijdens de Tall Ships Races in Harlingen. In weerwil van alle kritiek – de Amsterdamse politie distantieerde zich zelfs van de misdaadjournalist – sprak De Vries op de begrafenis van de geliquideerde crimineel Cor van Hout. Hij bekommerde zich zelfs – ‘op Cors verzoek’ – na de derde, fatale aanslag, om diens kinderen. ‘En zoiets vraag je alleen aan een echte vriend.’

Lees verder via volkskrant.nl

Meer leren over positieve veiligheid? Kom naar het college hierover van Marc Schuilenburg en Ronald van Steden tijdens de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ die start op 10 oktober 2018 in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =