01:52
06 februari 2023

Cross-mentoring: zonder wederzijds vertrouwen in de relatie kun je niks leren

Cross-mentoring: zonder wederzijds vertrouwen in de relatie kun je niks leren

Op naar de herfsteditie
Op 13 april startten 52 duo’s aan de eerste officiële ronde van het cross-mentoring programma. Directeuren van scholen en bedrijven leren hierbij van elkaars leiderschap en pakken samen uitdagingen aan op het vlak van organisatie en onderwijs. Uit de eerste ervaringen blijkt tevens dat er over en weer praktische voordelen voortvloeien uit de mentorontmoetingen.

De voorjaarseditie werd op 6 juli afgesloten tijdens een interactieve digitale slotbijeenkomst: een uur gevuld met inspirerende verhalen, lessen en ervaringen van verschillende duo’s. Een deelnemer uit het bedrijfsleven vertelde nog meer onder de indruk te zijn geraakt van de belangrijke rol die de school in het leven van kinderen speelt. “Zonder wederzijds vertrouwen in de relatie kun je niks leren. Dat geldt natuurlijk net zo goed in het bedrijfsleven.”

Dr. Loes van Wessum, associate lector Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding bij Hogeschool Windesheim, bracht verdieping met een minicollege. Daarin sprak zij over de rol van vooroordelen in relatie tot kans(on)gelijkheid. Hoe kunnen leiders bewust worden van hun vooroordelen en hoe kun je die tackelen?

Lees verder via avs.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *