12:33
12 juni 2021

Communicatie ondermijning richten op méér melden

Communicatie ondermijning richten op méér melden

Na een steekproef ontvingen in oktober 2019 zesduizend inwoners van 18 jaar en ouder in onze regio een enquête over het onderwerp ondermijning en de communicatie daarover.

De enquête moest antwoord geven op de vraag of de gemeenten in de Peel met communicatie over ondermijning aansluiten bij de behoefte van inwoners.

Wat blijkt: inwoners hebben interesse in het onderwerp en voelen zich medeverantwoordelijk voor het signaleren van ondermijning in hun buurt. Ondermijning roept gevoelens van boosheid op, zeker als het gaat om drugshandel of zogenoemde windhappers, mensen zonder baan maar met luxe spullen. Zaken als illegale bewoning of louche winkels raken mensen minder.

Lees verder via siris.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =