05:01
26 mei 2022

Chemische bedrijven overtreden vaak de regels: inspecteurs zitten ‘erbovenop’

Van de 400 chemische en andere risicobedrijven in Nederland heeft meer dan de helft de veiligheidsregels in de afgelopen twee jaar overtreden. Zonder de lichte overtredingen mee te rekenen, gaat het om eenvijfde tot een kwart van de ondernemingen. Zij hebben middelzware tot zware overtredingen begaan. Bij zeker vijf bedrijven betrof het zware overtredingen waarbij een ernstig ongeval dreigde en de productie moest worden gestaakt.
Dat blijkt uit een inventarisatie die de Volkskrant heeft gemaakt van de inspectierapporten van wat de overheid ook wel ‘majeure risicobedrijven’ noemt. Daaronder vallen vooral (petro)chemische bedrijven die met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen werken.

Lees verder via  de Volkskrant

De fysieke en sociale veiligheidsrisico’s in uw gemeente zijn talrijk en divers. Uw middelen zijn beperkt, het politiebestel en de sociale orde zijn veranderd, dus is het zaak goede beleidskeuzes te maken en samen te werken met publieke en private veiligheidspartners. Bezoek de HCB Colleges Veiligheid Recht en Bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.