03:02
09 december 2021

Bubbels in het onderwijs

Bubbels in het onderwijs

Het onderwijs kent vele doelen en dat lijken er alleen maar meer te worden. Grofweg willen we dat kinderen zichzelf ontwikkelen, kennis en vaardigheden opdoen en leren omgaan met anderen. Maar behalen we die doelen als veel kinderen in een klas zitten met kinderen met een vergelijkbare achtergrond? Met andere woorden: als er sprake is van onderwijssegregatie? De sociaaleconomische status van ouders blijkt namelijk een goede voorspeller te zijn van de school waarop kinderen terechtkomen.

Bubbels
In de (middel)grote steden zijn veel wijken gesegregeerd. Het aantal scholen, met name in de G4, dat zichzelf als heel gesegregeerd beschouwt ligt hier vele malen hoger dan in de rest van Nederland. Uit recent onderzoek van Oberon blijkt dat ouders en kinderen een school kiezen die dicht bij huis staat, met een goede kwaliteit en sfeer.

Lees verder via kis.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + tien =