02:05
06 februari 2023

Bijna half miljoen aan advocaatkosten voor gemeente Den Helder in zaak-Rob Scholte

Bijna half miljoen aan advocaatkosten voor gemeente Den Helder in zaak-Rob Scholte

De gemeente Den Helder heeft de afgelopen vier jaar bijna een half miljoen euro aan advocaatkosten gemaakt in de zaak-Rob Scholte. Dat blijkt uit cijfers die de gemeente op verzoek openbaar heeft gemaakt vanwege de wet openbaarheid bestuur (wob). Hierbij is alleen gekeken naar het honorarium, de btw en andere kosten zijn niet meegenomen.

In mei 2019 maakte de gemeente de facturen tot en met februari van dat jaar openbaar. Alles bij elkaar opgeteld is er tussen 2017 en 2019 zo’n 251.000 euro aan honorarium betaald. Nu zijn ook de advocaatkosten geopenbaard die in de jaren erna zijn gemaakt. Dat is meer dan 196.000 euro; in totaal heeft de gemeente bijna een half miljoen euro aan advocaten betaald.

De afgelopen jaren maakte de gemeente Den Helder naar eigen zeggen vooral ‘verweerkosten’, zij moest deze maken omdat kunstenaar Rob Scholte haar aanklaagde.

Lees verder via nhnieuws.nl

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 24 september bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *