09:11
21 januari 2022

Verkiezingsprogramma’s in de maak

Verkiezingsprogramma’s in de maak

Blog Pascale Georgopoulou voor de VNG Raadsledennieuwsbrief – juli/augustus 2021

Zo kort na het reces is het weer tijd voor de verkiezingsprogramma’s. In verreweg de meeste gemeenten wordt volop bedacht en geschreven in aanloop naar de raadsverkiezingen van 2022. Zal de Omgevingswet een plekje krijgen in de programma’s? En zo ja, welke aspecten krijgen dan de aandacht? Hoe ging het vier jaar geleden?

Ik was benieuwd of de Omgevingswet terug te vinden is in die programma’s van toen en wat de aandacht kreeg.

Ruim honderd heb ik er gescand, een steekproef uit de totaal vijfduizend in heel Nederland. Ik heb het over de verkiezingsprogramma’s 2018-2022 van kleine en grote partijen in kleine en grote gemeenten. Vier jaar geleden zijn ze bedacht en geschreven door een partijprogrammacommissie, vastgesteld door een algemene ledenvergadering, deur-aan-deur verteld en verdedigd. Daarna soms ingebracht in de coalitieonderhandelingen. Ik was benieuwd of de Omgevingswet terug te vinden is in die programma’s van toen en wat de aandacht kreeg.

Lees verder via vng.nl

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 24 september bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 3 =