02:13
04 december 2023

Bewoners noodopvang kunnen straks met pendelbus naar Dronten

Bewoners noodopvang kunnen straks met pendelbus naar Dronten

Bewoners van de noodopvang voor asielzoekers in Biddinghuizen kunnen vanaf komende week met een pendelbus naar Dronten. Een exacte dienstregeling is er nog niet, zo meldt het COA tijdens de rondleiding van zaterdag. “Die krijgt vorm gedurende de tijd.”

Asielzoekers die straks in Biddinghuizen wonen zijn in principe vrij om te gaan en staan waar ze willen. Het COA en de gemeente Dronten proberen dat echter wel in goede banen te leiden en daarom is er besloten om gedurende de dag een pendelbus in te zetten tussen de noodopvang en Dronten. Over de exacte tijden is nog niets bekend, omdat de dienstregeling wordt aangepast naargelang het aantal bewoners. ‘s Nachts rijdt de pendelbus in ieder geval niet.

Dronten is de enige bestemming waar de asielzoekers met de pendelbus naar toe kunnen. “Daar ontsluit het”, vertelt een medewerkster van de gemeente Dronten. “Daar kun je naar Zwolle, daar kun je, nu dan met de bus, naar Lelystad. We zochten een centraal punt waar ook een soort van doorstroming plaats kan vinden.”

Lees verder via dedrontenaar.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *