08:49
28 januari 2023

‘Arbeidsmigranten op alternatieve wijze benaderen voor coronavaccinatie’

‘Arbeidsmigranten op alternatieve wijze benaderen voor coronavaccinatie’

Arbeidsmigranten kunnen waarschijnlijk prima op een alternatieve wijze worden opgeroepen voor een coronavaccinatie. Dat zegt Johan Roskam van uitzendbureau Werckpost op Urk. Hij reageert op het nieuws dat grote groepen arbeidsmigranten straks niet in aanmerking komen voor een vaccin. Dit omdat ze niet staan ingeschreven bij een gemeente. Roskam denkt dat zorgverzekeraars of huisartsen een rol kunnen spelen.

Platform voor Onderzoeksjournalistiek Investico deed navraag bij het ministerie van Volksgezondheid en kwam erachter dat honderdduizenden arbeidsmigranten geen inschrijving in de Basisregistratie Personen hebben. Dat is wel verplicht voor iedereen die langer dan vier maanden in Nederland woont en werkt. Bij het uitnodigingen van mensen voor een coronavaccinatie wordt gebruikgemaakt van de Basisregistratie. Arbeidsmigranten, die vaak in grote groepen en dicht op elkaar wonen, vallen dan dus buiten de boot.

Lees verder via omroepflevoland.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *