08:36
21 april 2024

Arbeidsinspectie haalt tien arbeidsmigranten uit voormalig klooster Valkenburg

Arbeidsinspectie haalt tien arbeidsmigranten uit voormalig klooster Valkenburg

De arbeidsinspectie heeft tien bouwvakkers uit een voormalig klooster in Valkenburg gehaald die daar “onder erbarmelijke omstandigheden” woonden. Zij komen uit Belarus, Moldavië en Polen en waren ingehuurd om het Limburgse klooster te verbouwen.

De tien woonden allemaal in een aparte kamer waarin geen verwarming aanwezig was. De sanitaire voorzieningen en keuken die ze deelden waren volgens de arbeidsinspectie zeer smerig. Daarnaast waren de steigers die gebruikt werden bij de verbouwing onveilig omdat ze niet goed waren opgebouwd. Het werk is direct stilgelegd.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over toezicht in transitie? Kom naar het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 24 mei bij Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag met Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM en spreker, met verder o.a. Angeline van Dijk prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *