02:44
25 juni 2021

Ambtenaren denken verdeeld over capaciteit veiligheid

Ambtenaren denken verdeeld over capaciteit veiligheid

Heeft de gemeente voldoende capaciteit in huis om veiligheidsproblematiek op te pakken? Ambtenaren openbare orde en veiligheid kijken daar verschillend tegenaan. Ongeveer de helft beantwoordt deze vraag bevestigend.

Dit blijkt uit een enquête uitgevoerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Net iets meer dan de helft (55 procent) zegt dat de ondersteuning ‘vanuit de regio’ voldoende is. Ook ambtenaren die de capaciteit als voldoende beoordelen, geven soms aan toch ‘extra ondersteuning’ te kunnen gebruiken. Dat zegt bijna drie kwart van de ondervraagden. Hulp is vooral gewenst op de deelgebieden ondermijning, cybercrime en zorg en veiligheid (onder andere personen met verward gedrag).

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over burgeropsporing? Kom 11 april naar het Nieuwspoort Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019 – Burgers in opsporing’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met Wim van Amerongen (Nationale Politie), Arnout de Vries (TNO), Eric Bervoets (Bureau Bervoets), Ronald van Steden (VU Amsterdam, SMV) en Marnix Eysink Smeets (Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vier =