06:45
18 augustus 2022

‘Als er iets misgaat, wordt dat de prioriteit’

Zorg voor een goed netwerk en blijf doorlopend in contact met elkaar. Dat leerde Janneke Bakker, coördinator bij de Directie Veiligheid in Den Haag, van de rellen in de Schilderswijk. “Als er zich dan een crisis voordoet, dan maken we een gemakkelijkere stap naar elkaar toe om het samen op te lossen.”

Wat maakt uw werk aantrekkelijk?“Mijn functie speelt zich af in de dagelijkse dynamiek van het veiligheidsdomein. Het is heel afwisselend. Ik heb veel te maken met de politiek en het bestuur. Immers, openbare orde en veiligheid maken deel uit van de portefeuille van de burgemeester. Het draait overigens niet alleen maar om het vaste beleid, soms moeten we ad hoc ergens op reageren. Denk aan de aanslagen om ons heen, we bekijken wat dat betekent voor ons en voor Den Haag. Welk effect heeft het in de wijken en kan het tot maatschappelijke onrust leiden? Aan de andere kant werken we ook nauw samen met niet-bestuurlijke groepen, zoals ondernemers en bewoners.”

Lees verder via HetCCV/Secondant

Bekijk de site van het Haags Congresbureau voor interessante Collegereeksen zoals De Juridische Overheid en Veiligheid, Recht en Bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.