08:50
17 juni 2021

‘Achterhoekse aanpak’ tegen ondermijning

‘Achterhoekse aanpak’ tegen ondermijning

Acht gemeenten uit de Achterhoek trekken samen ten strijde tegen ondermijning. ‘Een lokale aanpak staat voorop, maar die kunnen we versterken door regionaal goed samen te werken.’

Een drugslab in een schuur vol gevaarlijke stoffen, illegale verhuur van woningen, zorgfraude en witwassen van crimineel geld via handel in vastgoed. Het zijn voorbeelden van ondermijning zoals die de afgelopen jaren ook in de Achterhoek voorkwamen. De acht gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk bundelen hun krachten en willen ‘één front vormen’ in de aanpak van ondermijning.

Lees verder via gemeente.nu

Leren over actueel openbare orderecht, burgeropsporing en over toezicht? Kom naar de seminars van het Haags Congres Bureau. Op 3 april start de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen’ op 11 april is het Nieuwspoort Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019 – Burgers in opsporing’  en op 20 maart leert u hoe extern toezicht kan profiteren van het burgerperspectief en het professionele perspectief tijdens het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2019 – Perspectieven op toezicht’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + vijf =