04:32
30 september 2022

Aanpak ondermijnende criminaliteit succesvol Gemeente Rotterdam

Gezamenlijke inzet OM, politie en belastingdienst heeft tastbaar effect.
De aanpak van ondermijnende criminaliteit heeft ook in 2016 tot aanzienlijke resultaten geleid.

Hieruit blijkt dat de gezamenlijke inzet van Openbaar Ministerie, politie en belastingdienst tastbaar effect heeft. Tegelijkertijd zijn deze partijen ervan overtuigd dat een lange adem nodig is om ondermijning structureel terug te dringen. Vastgoed en de aanpak van crimineel geld zijn thema’s waarvoor in 2017 nadrukkelijk aandacht zal zijn.

Onzichtbare ondermijning zichtbaar maken
Ondermijning treedt op waar boven- en onderwereld verstrikt raken. De overheid maakt de veelal onzichtbare ondermijning zichtbaar en pakt deze aan. Dat doen we als overheid gezamenlijk. We delen bijvoorbeeld informatie om te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen: een winkel waar zelden een klant binnenstapt, kapperszaken zonder stoel en jongeren in peperdure auto’s. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit.

Burgemeester: proces van lange adem
Burgemeester Aboutaleb, die vandaag de voortgang van de aanpak ondermijnende criminaliteit naar de gemeenteraad stuurde: “Een hennepkwekerij oprollen of een illegaal gokhuis sluiten is één ding, het oprollen van samenwerkingsverbanden die met dit soort activiteiten hun criminele geld verdienen is van een andere orde.

Lees verder via Gemeente Rotterdam

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.