07:56
03 oktober 2022

4 vragen over wendbare kinderopvang aan…..Pauline Slot

4 vragen over wendbare kinderopvang aan…..Pauline Slot

Interview met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht,  en spreker/trainer tijdens het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang – Wendbaarheid organiseren in de praktijk’ op 9 juni bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Lees hier een kort beschrijvend cv van Pauline Slot.

Welke ontwikkelingen vragen om wendbaarheid van kinderopvangorganisaties?

Maatschappelijke ontwikkelingen, zoals een toenemende diversiteit in de samenleving en groeiende kansenongelijkheid, voeden discussies over de maatschappelijke functie van de kinderopvang. Ook de covid-situatie heeft laten zien hoe belangrijk de kinderopvang is voor de samenleving.

Wat versta jij onder wendbaarheid?

Wendbaarheid is voor mij het kunnen inspelen op wat er gevraagd wordt in de samenleving. Kinderopvang levert een belangrijke bijdrage aan de vorming en ontwikkeling van kinderen. Om alle kinderen optimale ontwikkelingskansen te bieden en inclusie te bevorderen, moet de kinderopvang goed kijken naar wat de behoeften en wensen zijn van kinderen en hun ouders en hierop inspelen.

Wat vraagt het van de medewerkers?

Dit vraagt van medewerkers dat ze goed kijken naar de kinderen in de groep: voelen ze zich fijn? Komen ze tot ontwikkeling? Ook het contact en de uitwisseling met ouders is belangrijk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de thuissituatie.

En van de leidinggevenden?

Van organisaties vraagt het twee dingen: Een duidelijke, maatschappelijke visie en missie en een goede lokale samenwerking om in te kunnen spelen op de lokale behoeften van kinderen en hun ouders.

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.