04:20
30 september 2022

Zorgen over algoritmes van reclassering die etnisch profileren

Zorgen over algoritmes van reclassering die etnisch profileren

Oproep om voorlopig met algoritme te stoppen

Juridisch onderzoeker Gijs van Dijck aan de Universiteit Maastricht vreest dat reclassering een algoritme gebruikt dat etnisch profileert. In het Nederlands Juristenblad wordt de casus beschreven. Het gaat om risicotaxatie-instrument OXREC. De kwaliteit van het voorspellingsmodel is vanuit praktisch oogpunt twijfelachtig, aldus van Dijck.

Lees verder via agconnect.nl

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Meer leren over gedrag en handhaving tijdens een lockdown? Volg 1 juli het HCB Online Seminar Gedrag en handhaving voor, tijdens en na een lockdown met Adriaan Denkers

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.