09:26
05 december 2022

Zorgen om werkloze arbeidsmigranten door gascrisis: ‘Ze worden dakloos juist nu de winter begint’

Zorgen om werkloze arbeidsmigranten door gascrisis: ‘Ze worden dakloos juist nu de winter begint’

Uitzendbureaus verwachten dat er deze winter veel minder arbeidsmigranten in de Westlandse kassen nodig zijn. Door de gascrisis kan het voor tuinders niet langer uit om de kassen te laten draaien. Dat leidt tot zorgen in Den Haag, omdat kwetsbare arbeidsmigranten hierdoor niet alleen hun baan, maar ook hun woning zullen verliezen.

Eerder deze week vertelden verschillende uitzendbureaus die actief zijn in het Westland aan Omroep West, dat ze verwachten van maarliefst 75 procent van de arbeidsmigranten afscheid te moeten nemen. Veel tuinders denken dat ze in het najaar moeten stoppen. Als het zonlicht buiten afneemt zullen de kassen sterker verwarmd moeten worden, wat onbetaalbaar wordt door de hoge gasprijzen. Dit heeft drastische gevolgen voor arbeidsmigranten in de regio.

Vincent Thepass, GroenLinks raadslid in Den Haag, maakt zich zorgen over wat de gevolgen zullen zijn van de ontslagronde. Veel arbeidsmigranten die in het Westland werken, wonen in zijn stad. “Mensen verliezen hun werk en woning, juist nu de winter begint.” Afgelopen donderdag stelde hij samen met de PvdA schriftelijke vragen over hoe de gemeente gaat inspelen op de mogelijke toename van buitenlandse werknemers zonder werk en huis.

Lees verder via pointer.kro-ncrv.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.