02:28
09 december 2022

Zonder overheidsbemoeienis werkt digitalisering negatief

Als de overheid zich niet genoeg bemoeit met ‘voortsnellende digitalisering van infrastructuur en daaraan verbonden diensten’ kan deze tot ongewenste uitkomsten krijgen en tot maatschappelijk onbehagen leiden. Dat schrijven rapporteurs van Planbureau voor de Leefomgeving in een rapport.

Lees verder via Binnenlandsbestuur 

De regels over uw omgang met gegevens, informatie en documenten veranderen voortdurend. De Wet Openbaarheid van Bestuur is aangescherpt en moet u nu wel of niet al iets met het wetsvoorstel Wet Open Overheid? In 2018 wordt de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangen door de AVG; de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Gezien de grote wijzigingen dient u zich er nu al op voor te bereiden. Weet u bijvoorbeeld wanneer u een datalek moet melden? Tijdens de Seminarreeks ‘De Juridische Overheid 2018’ krijgt u in 4 compacte middagseminars  theoretische kaders aangereikt. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over gezag en toezicht? Kom naar het HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2018’ met Dr. Haiko van der Voort (TU Delft), Paul van Dijk (zelfstandig adviseur), Meike Bokhorst (Universiteit van Utrecht), Prof. dr. Adrienne de Moor – Van Vugt (Universiteit van Amsterdam) en Adriaan Denkers (zelfstandig onderzoeker).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.