09:10
21 april 2024

Zo voorkom je dat jij bijdraagt aan mensenhandel

Zo voorkom je dat jij bijdraagt aan mensenhandel

Voor een gemiddeld huishouden werken 1,8 mensen in slavernij, zo berekende econoom Paul Schenderling. De kans is groot dat achter jouw smartphone, sneakers of chocoladereep een wereld aan onrecht schuilgaat. Hoe kun jij jouw bijdrage aan schimmige arbeidsomstandigheden verminderen? Wij geven je 5 tips.

Bij slavernij denken we al gauw aan iets van vroeger, maar er vindt nog steeds veel uitbuiting plaats in allerlei industrieën. Hieronder vind je een aantal handvatten om verantwoord(er) te consumeren.

1. Verbeter de wereld, begin bij je kledingkast
Eén van de industrieën die bekendstaat om de slechte arbeidsomstandigheden is de kledingindustrie. Regelmatig zijn in het nieuws video’s te zien van (met name) vrouwen en kinderen die veel te lange dagen maken voor jouw goedkope shirtje van de H&M. Gelukkig komen er óók steeds meer merken op de markt die wél letten op goede werkomstandigheden voor hun medewerkers.

Lees verder via eo.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak mensenhandel en uitbuiting? Kom 11 oktober naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2023 – Regie in de aanpak van uitbuiting en mensenhandel bij (arbeids)migratie met oa Victor Jammers van COMENSHA en Conny Rijken, de nationaal rapporteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *