03:59
12 juni 2021

Zo spoor je fraude het meest effectief op

Zo spoor je fraude het meest effectief op

Hoe pak je als toezichthouder grootschalige en langdurige fraude het beste aan? Karen Gussow onderzocht het voor de NVWA. In haar promotieonderzoek ‘Finding food Fraud’ concludeert ze dat toezichthouders – en daarmee de samenleving – het meest gebaat zijn bij een combinatie van methoden. De inzichten uit haar onderzoek zijn vooral nuttig voor voedselautoriteiten, maar elke toezichthouder met een opsporingsdienst kan iets met de bevindingen.

Karen Gussow is coödinerend specialistisch inspecteur bij de Inlichtingen- en Opsporinginsdienst NVWA. Ze is expert voedselfraude. Sinds 2013 heeft ze aan de Vrije Universiteit Amsterdam criminologisch/bestuurskundig promotieonderzoek gedaan naar hoe toezichthouders voedselfraude ontdekken.

Lees verder via toezine.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − 6 =