10:02
18 juni 2021

Zet juist nú in op scholing en een leven lang ontwikkelen

Zet juist nú in op scholing en een leven lang ontwikkelen

De bakens van het arbeidsmarktbeleid moeten verzet worden. Ook recente rapporten over de arbeidsmarkt bepleiten dat. De coronacrisis versterkt die noodzaak. Eén van de aspecten waar juist nu extra inzet op nodig is, is scholing.

De VNG roept het Rijk dan ook op om te zorgen voor een samenhangende aanpak op het gebied van scholing en een leven lang ontwikkelen.

Onderwijs en scholing steeds belangrijker
Ontwikkeling van mensen moet hoog op de agenda komen. Door de voortdurende wijzigingen op de arbeidsmarkt als gevolg van toenemende globalisering, technologische ontwikkelingen, flexibilisering en nu ook de coronacrisis, worden onderwijs en scholing steeds belangrijker voor het vinden en behouden van werk.

Tweedeling tegengaan
Lokale en regionale initiatieven moeten worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Investeringen vanuit het publieke domein en een proactief arbeidsmarktbeleid zijn nodig om vooral inwoners die laag en middelbaar zijn opgeleid te voorzien in een leven lang ontwikkelen. Het tegengaan van een maatschappelijke tweedeling is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het Rijk, gemeenten, UWV, onderwijsinstellingen en bedrijven.

Lees verder via vng.nl

Leren over anders kijken, organiseren en werven voor basisscholen, IKC’s en kinderopvangorganisaties? Kom 4 november naar het HCB Seminar Jezelf onderscheiden op de arbeidsmarkt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − zeven =