07:43
30 september 2023

Zeeuws vakantiehuisje omgebouwd en uitgewoond als amfetaminelab

Zeeuws vakantiehuisje omgebouwd en uitgewoond als amfetaminelab

De manager van het vakantiepark in het Zeeuwse Kamperland had al een slecht voorgevoel bij zijn nieuwe huurders. Zij wilden voor langere tijd een bungalow huren en betaalden daarbij vooraf en contant. Enkele weken later viel de politie binnen. Zij trof een compleet amfetaminelab aan in de inmiddels ernstig vervuilde en beschadigde vakantiewoning. Tegen de vier verdachten eiste het OM vandaag gevangenisstraffen tot 42 maanden cel.

De zaak kwam begin 2018 aan het rollen toen een Belgische chemicaliënhandel een melding deed bij de politie. In de zaak verscheen regelmatig een stel dat grote hoeveelheden zoutzuur en mierenzuur afnam, stoffen die ook gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs.

Er volgde een onderzoek dat leidde naar het vakantiehuisje in Kamperland. Na het plaatsen van telefoontaps, een baken onder een auto en de inzet van een observatieteam, besloot de politie tot een instap in de avond van 6 maart 2018. Daarbij verrichtte zij vier aanhoudingen: een 42-jarige Delftenaar, een 43-jarige Hagenaar, een 33-jarige man uit Kwintsheul en een 25-jarige Haagse.

Lees verder via om.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *