09:40
23 januari 2022

Woningbouw – Tiny Houses

Woningbouw – Tiny Houses

De krapte op de woningmarkt neemt inmiddels bizarre vormen aan. Onder de woningzoekende bevinden zich veelal starters, singels of empty nesters. Zij zien liever een woning waarin het wonen is teruggebracht tot de basis, kleine huisjes, Tiny Houses.

Financiële redenen kunnen ook een drijfveer zijn om voor een Tiny House te kiezen. Door de sterk gestegen prijzen bieden de huisjes een goedkoop alternatief.

Sommige eigenaren kiezen voor deze woonvorm vanuit een ideologisch standpunt. Leven in een Tiny House verkleint de ecologische voetafdruk, door het kleine woonoppervlak. Er is minder ruimte om bezittingen op te slaan, waardoor bewoners in de regel minder eigendommen hebben. De beperkte ruimte stimuleert tevens een bewustere levenswijze. Minder verspilling en minder afval zijn het gevolg. Daarnaast verbruikt een Tiny House minder energie dan een reguliere woning. De gebruikte energie wordt vaak op duurzame wijze opgewekt, vaak noodzakelijk omdat de huisjes vaak niet zijn aangesloten op gas, water en elektriciteit.

Lees verder via dearchitect.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 16 =