11:22
30 november 2021

Wijken en buurten komen in de verkiezingsprogramma’s niet voor

Wijken en buurten komen in de verkiezingsprogramma’s niet voor

Corona en de lockdown wierpen de burger terug op eigen huis, buurt en wijk. Dat was een ontdekking – de buurt is onze basis! Over het huis gaat het genoeg in de programma’s, maar buurt en wijk moeten met een lampje gezocht worden.

Voor zover er toch iets over wijk en buurt in staat, is het vooral in combinatie met veiligheid. De verkiezingsprogramma’s van VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en PvdA vragen om meer wijkagenten – als die niet in het regeerakkoord komen, zijn we bedonderd. Die wijkagenten moeten met name ontsporende jongeren in het oog gaan houden; de VVD wil daarbij meer cameratoezicht, CDA heropvoeding, D66 jeugdwijkagenten, de ChristenUnie samenwerking met zorg en welzijnswerk.

‘Welzijnswerk’ is een woord dat de programma’s, behalve dat van de ChristenUnie, niet heeft gehaald, evenmin als ‘buurthuis’ of ‘maatschappelijk werker’; zelfs het ‘wijkteam’ haalt sporadisch de 800 pagina’s aan politiek gedachtegoed.

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 13 =