03:23
07 december 2021

“Wij zien het nut en de noodzaak niet van één toezichthouder op algoritmen”

“Wij zien het nut en de noodzaak niet van één toezichthouder op algoritmen”

De telecomsector digitaliseert razendsnel. Data moeten overal beschikbaar zijn, bedrijfsprocessen worden digitaal en thuiswerken is de standaard. Toezichthouder Agentschap Telecom ziet dat Artificial Intelligence (AI) hierin een steeds grotere rol speelt. Maar ook in andere sectoren wordt AI steeds meer toegepast. Hoe gaat Agentschap Telecom hiermee om?

Emoties herkennen, auto’s laten rijden of ingewikkelde problemen oplossen. AI kan menselijke functies automatiseren met hulp van slimme algoritmes. Dat biedt bijna onbegrensde mogelijkheden, maar brengt ook risico’s met zich mee. Wie bewaakt al die data bijvoorbeeld? En hoe communiceren verschillende AI-systemen met elkaar? Agentschap Telecom volgt deze ontwikkelingen op de voet. Om goed toezicht te kunnen houden op de eigen telecom- en energiesector, maar ook om andere toezichthouders te adviseren. Angeline van Dijk, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom (AT), legt uit hoe AT haar rol als toezichthouder ziet en hoe zij andere toezichthouders kan helpen met haar kennis over kunstmatige intelligentie.

Lees verder via toezine.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + drie =