10:18
21 april 2024

Wie aait dat kindje nog drie keer over z’n bolletje? Kinderopvang zit met nijpend personeelstekort

Wie aait dat kindje nog drie keer over z’n bolletje? Kinderopvang zit met nijpend personeelstekort

Kinderopvangketen Kindergarden heeft 250 vacatures. Zzp’ers inzetten doen ze liever niet, maar het kan niet anders. „Ik heb er mijn bedenkingen bij”, zegt de vestigingsmanager.

„Linsey? Nee, die ken ik niet”, zegt de vrouw die de deur opent van kinderopvang Kindergarden in het centrum van Amsterdam, een peuter aan de hand. „Ik ben een invalkracht. Misschien kun je haar even bellen?”

Vestigingsmanager Linsey de Waard (29) geeft alle invalkrachten altijd een hand, vertelt ze als ze is gearriveerd. Maar de mevrouw die de deur opende, was vanochtend net aan het voorlezen. De hoge hal van het oude schoolgebouw – in de oorlog zat hier het joods lyceum – biedt uitzicht op twee lege groepsruimtes. Van de groepen die zijn opgeheven: te weinig personeel. Een houten keukentje staat onaangeroerd in de hoek.

Lees verder via nrc.nl

Hoe benut je klantenergie, medewerker-energie en kindenergie in uw kinderopvangorganisatie, basisschool of IKC? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *