02:19
02 augustus 2021

Wet kansspelen op afstand: óók gevolgen voor fysieke kansspelen

Wet kansspelen op afstand: óók gevolgen voor fysieke kansspelen

De in februari door de Eerste Kamer aangenomen Wet Kansspelen op afstand regelt niet alleen dat online kansspelen onder strikte voorwaarden legaal worden. Ook op andere gebieden wordt het Nederlandse kansspelbeleid gemoderniseerd. Aanbieders van fysieke (dus: speelhallen en vestigingen van Holland Casino) kansspelen gaan eveneens met veranderingen te maken krijgen.

De Wet Kansspelen op afstand (Koa) werd op 19 februari 2019 door de Eerste Kamer aangenomen. Op dit moment wordt de lagere regelgeving uitgewerkt; op 24 juli 2019 werd de zogenoemde Ministeriële Regeling ter consultatie aangeboden. Tot 18 september 2019 kunnen betrokkenen reageren. Het ministerie van Justitie en Veiligheid, verantwoordelijk voor het kansspelbeleid, verwerkt de reacties. Wanneer de Wet Koa precies van kracht wordt, is nog niet bekend. De Kansspelautoriteit (Ksa) gaat er op dit moment van uit dat dit 1 juli 2020 het geval is. Een belangrijk gevolg van het van kracht worden van de wet is dat aanbieders vanaf dat moment een aanvraag bij de Ksa kunnen indienen voor een online kansspelvergunning.

Lees verder via kansspelautoriteit.nl

Meer leren over trends in toezicht? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2019 – Trends in toezicht’ met prof. dr. Esther Versluis, prof. dr. Lisette van der Hel, Tetty Havinga, Meike Bokhorst en Paul van Dijk. Zie voor meer informatie de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =