05:30
24 juni 2024

Weer maatregelen in Utrechts park, maar overlast is nooit ver weg

Weer maatregelen in Utrechts park, maar overlast is nooit ver weg

Een camera gericht op de openbare toiletten en twee rondfietsende handhavers. In het Utrechtse Park Lepelenburg zijn zichtbaar maatregelen getroffen tegen de overlast van een groep verslaafden die eerder voor problemen zorgde op het Lucasbolwerk. De vraag is of het probleem daarmee verholpen is.

Op een druilerige woensdagochtend is het in Park Lepelenburg erg rustig. Een groep van ongeveer tien verslaafden zit iets verderop, op een bankje langs de Singel, richting de Stadsschouwburg. Een van hen zit met zijn jas over zijn hoofd.

Dat is niets nieuws, weet Quirijn Griffioen, chef-kok bij café-restaurant Villa Orloff. “Bijna elke ochtend en elke nacht zit er een groep van ongeveer twintig tot dertig man ergens op deze bankjes. De ene keer voor de Stadsschouwburg”, wijst hij naar de bankjes aan de overkant van de straat, “dan weer langs de Singel en dan weer bij Lepelenburg. Ik zie ze vaak drugs gebruiken en zie ook de zooi achteraf op straat liggen. Soms liggen ze hier op ons terras te slapen.”

Waterbedeffect
Afgelopen zomer kwamen de problemen met een grote groep verslaafden rondom de Stadsschouwburg en het Lucasbolwerk tot een hoogtepunt. De gemeente trof maatregelen om de groep daar te verjagen, onder meer door het invoeren van een harddrugsverbod.

Lees verder via rtvutrecht.nl

Meer leren over de integrale persoonsgerichte aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *