09:32
22 mei 2022

Wat is nou een duwtje in de juiste richting?

Wat is nou een duwtje in de juiste richting?

Nudgen, namen en shamen – toezicht zit vol met gedragsinterventies. Kennis over gedrag is er genoeg, maar wordt die wel goed in de praktijk gebracht? In het bedrijfsleven en bij de overheid nog niet, stellen gedragsexperts Joyce Croonen en Liza Luesink. Daarom bieden ze handvatten met hun boek ‘Duwtje in de juiste richting: Ontdek de wereld van gedragsverandering met 16 bewezen technieken’. Zijn die tips ook toepasbaar binnen toezicht?

Een boek dat alle kanten op gaat, dat leg je meestal weer snel naast je neer. Dat is gelukkig anders bij ‘Duwtje’. Een boek dat je weliswaar letterlijk van alle kanten moet bekijken – de tekst staat soms ondersteboven of zijwaarts – maar dat je niet snel weglegt. Deze vorm verraadt meteen het speelse karakter van dit boek dat over serieuze zaken gaat. Namelijk: hoe bedrijven en de overheid effectief hun consumenten en burgers een duwtje in de juiste richting kunnen geven.

Lees verder via toezine.nl

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 9 juni met Theodor Kockelkoren (Sodm), prof. dr. Muel Kaptein (Erasmus Universiteit) en Paul van Dijk, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.