03:17
17 juni 2021

Waarschuwing 205 gemeenten om beveiliging Suwinet

Waarschuwing 205 gemeenten om beveiliging Suwinet

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) tikt 205 gemeenten op de vingers omdat zij in 2017 niet voldeden aan de veiligheidseisen omtrent Suwinet. In 2017 meldde Van Arks voorganger Jetta Klijnsma nog aan de Tweede Kamer dat de beveiligingsproblemen rondom Suwinet de wereld uit waren.

Gegevens uitwisselen

Via het Suwinet (vernoemd naar de Wet structuur uitvoeringsorganisaties werk en inkomen ofwel Wet suwi) kunnen gemeenten, de Sociale Verzekeringsbank en het UWV gegevens uitwisselen voor het uitvoeren van hun taken rondom sociale zekerheid. Bij de beveiligingscontrole van Suwinet is het aantal beveiligingsnormen waarop door de Inspectie SZW is gecontroleerd, voor het verantwoordingsjaar 2017 verhoogd van 7 naar 11.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren over juridische eisen aan cybersecurity en digitalisering van het openbaar bestuur? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’ die start op 3 april bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau en met topjuristen als Jolize Lautenbach, Jan van der Grinten en Anita van den Berg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 6 =