02:58
12 juli 2024

Vrouw aangehouden op verdenking arbeidsuitbuiting

Vrouw aangehouden op verdenking arbeidsuitbuiting

Een 53-jarige vrouw is op dinsdag 27 juni aangehouden door de Opsporingsdienst van de Arbeidsinspectie op verdenking van mensenhandel (arbeidsuitbuiting). De vrouw werd aangehouden in haar woonplaats Kamerik (provincie Utrecht). Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket. Bij de inzet waren ruim 40 mensen betrokken, onder andere van de Arbeidsinspectie, de Politie, hulpverlening en gemeente.

De verdenking is dat de verdachte een vrouw in de periode november 2008 tot heden heeft uitgebuit. Deze uitbuiting bestond eruit dat zij jarenlang verplicht werkzaamheden op het bedrijf van de vrouw heeft moeten verrichten zonder daarvoor betaald te worden. Er was sprake van lange werkdagen en inperkingen van de persoonlijke vrijheid. De vrouw werd bovendien door de verdachte onder erbarmelijke omstandigheden gehuisvest op het terrein van het bedrijf van verdachte. De stacaravan waarin het slachtoffer verbleef was niet brandveilig, zodat het College van B&W van Woerden heeft besloten de stacaravan per direct te sluiten.

De woning van de verdachte en 2 andere panden op het terrein in Kamerik zijn doorzocht. Daarbij zijn onder meer administratie, laptops en tablets in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op een geldbedrag.

Het onderzoek naar de aard en omvang van de uitbuiting is nog in volle gang.

Lees verder via nlarbeidsinspectie.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak mensenhandel en uitbuiting? Kom 11 oktober naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2023 – Regie in de aanpak van uitbuiting en mensenhandel bij (arbeids)migratie met oa Victor Jammers en Conny Rijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *