04:45
07 december 2021

Vorig jaar fors meer cocaïne in haven Amsterdam, maar specialistisch politieteam verdwijnt

Vorig jaar fors meer cocaïne in haven Amsterdam, maar specialistisch politieteam verdwijnt

In het Amsterdamse havengebied werd vorig jaar ruim 1300 kilo cocaïne onderschept, blijkt uit cijfers van de Douane. Een opvallend hoog aantal voor deze locatie; normaal gesproken gaat het om enkele tientallen of een paar honderd kilo op jaarbasis. Toch wordt een specialistisch politieteam – dat al jaren actief is in het gebied – overgeplaatst vanwege capaciteitsproblemen. ‘Het is ergens heel erg te betreuren.’

1300 kilo coke. Dat is veel, maar nog steeds peanuts vergeleken bij wat de autoriteiten vorig jaar in de haven van Rotterdam wisten te onderscheppen: ruim 40 duizend kilo. En daar schuilt een gevaar. Juist omdat het in de Amsterdamse haven om relatief kleine aantallen gaat, ligt het risico op de loer om het fenomeen van drugssmokkel in het havengebied te marginaliseren.

Lees verder via at5.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =