09:49
30 september 2023

Vier burgemeesters in gesprek over media: ‘Framing zorgt soms voor een verkeerd beeld’

Vier burgemeesters in gesprek over media: ‘Framing zorgt soms voor een verkeerd beeld’

Vier burgemeesters in gesprek over media: ‘Framing zorgt soms voor een verkeerd beeld’
Lokaal bestuur en media Onder sommige burgemeesters leeft het gevoel dat journalisten uit zijn op ‘gedoe’ en dat bestuurders te weinig kans krijgen hun kant van een verhaal te vertellen. Een rondetafelgesprek.

Burgemeester René Verhulst (CDA, Ede) zal later deze middag een boswachter onderscheiden voor heldenmoed. De bewapende boa wierp zich in het Nationaal Park de Hoge Veluwe tussen een wild zwijn en een recreant. Voor het zover is, schuift hij naast zijn collega-burgemeester en partijgenoot Roger de Groot (Noordoostpolder) aan tafel om met twee NRC-journalisten in gesprek te gaan over de media.

Daar maakt hij graag tijd voor, want Verhulst wil wel eens wat terug zeggen. Als zijn gemeente (zo’n 120.000 inwoners in een uitgestrekt gebied) landelijk nieuws is, ziet hij hoe „framing” soms voor een „verkeerd beeld” zorgt. En dan is er nog wat hij „de zesde macht” noemt, kritische burgers op sociale media die er in zijn ogen een onjuiste voorstelling van de werkelijkheid op nahouden. Vorige zomer, tijdens zijn vakantie, schreef hij er een boekje over, Stakende stemmen.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid waaronder maatschappelijke onrust en de rol van desinformatie? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *