05:24
05 december 2023

Veertien jaar geëist tegen leider criminele organisatie

Veertien jaar geëist tegen leider criminele organisatie

De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) heeft vandaag 14 jaar gevangenisstraf, een geldboete van 75.000 euro en een ontneming van 372.000 euro geëist tegen een 38-jarige man uit Hoofddorp. Het OM verdenkt de man leiding te hebben gegeven aan een criminele organisatie die zich bezighield met grootschalige handel in verdovende middelen (cocaïne, amfetamine en methamfetamine), en met de handel in ketamine.

Medeverdachten
Daarnaast heeft het OM tegen twee medeverdachten, een 26-jarige man uit Beverwijk en een 69-jarige man uit Voorschoten, straffen van zes en drie jaar geëist. Beide verdachten zouden, samen met de hoofdverdachte, betrokken zijn geweest bij de invoer van 400 kilo cocaïne in IJmuiden. De 69-jarige man werd in 2021 al veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Hierdoor komt de eis tegen hem lager uit.

Criminele organisatie
De kracht – en dus ook het gevaar – van een criminele organisatie is dat de som der delen veel krachtiger is dan wanneer men als individu strafbare feiten pleegt.

Lees verder via om.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *