02:16
30 mei 2024

UvA legt onderwijs twee dagen stil: veiligheid niet te garanderen

UvA legt onderwijs twee dagen stil: veiligheid niet te garanderen

De Universiteit van Amsterdam (UvA) geeft dinsdag en woensdag geen onderwijs. Alle universiteitsgebouwen blijven dicht, naar aanleiding van de ongeregeldheden van maandag bij pro-Palestijnse protesten.

Het bestuur van de universiteit zegt in een verklaring dat het “geen verantwoordelijkheid kan nemen voor de veiligheid van allen die zich op de campus bevinden”.

Maandag vond een werkonderbreking plaats in het gebouw van de UvA op het Roeterseiland. Toen deze zogenoemde “Walk-out” was afgelopen, sloeg de sfeer om. Een deel van de betogers bleef achter en volgens de universiteit voegden zich nieuwe mensen bij de groep, onder wie in het zwart geklede en gemaskerde personen.

Volgens het bestuur barricadeerden ze alle in- en uitgangen, waardoor er een onveilige situatie ontstond. Ook richtten ze overal moedwillig vernielingen aan. In de middag greep de politie in, waarmee een einde kwam aan het protest.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over ondermijning, de bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV (online gebiedsverboden en demonstratierecht) en verwarde personen? Kom 15 mei naar het HCB Seminar ‘Topsprekers in Veiligheid’ met prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen), mr. Jan van der Grinten (Van Doorne en Universiteit Leiden) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *