07:51
10 december 2022

Utrecht wil jongeren helpen de verlokkingen van cocaïnehandel te weerstaan

Utrecht wil jongeren helpen de verlokkingen van cocaïnehandel te weerstaan

Utrecht komt met een meerjarenplan om jongeren te behoeden voor drugscriminaliteit. Onderzoek wijst uit dat in de stad relatief veel jongeren in de cocaïnehandel zitten.

Met het plan wil Utrecht proberen om jongeren die al in de criminaliteit zitten, uit dat milieu te trekken. De gemeente probeert al langer te voorkomen dat jongeren afglijden, maar zegt dat meer actie noodzakelijk is.

Daarom neemt Utrecht de komende jaren meer preventieve maatregelen, komen er initiatieven om jongeren aan eerlijk werk te helpen en begint de gemeente met proeven zoals wijkrechtspraak. Tegelijkertijd gaat de politie criminele jongeren dichter op de huid zitten en er komen meer controles, bijvoorbeeld op het witwassen van drugsgeld.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over de aanpak van veelplegers, mensen met complexe problematiek en stelselmatige daders die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de criminaliteit en overlast? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag.

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.