10:02
21 januari 2022

Wat vinden bezoekers van Gogbot Enschede? ‘Fake-nieuws en complottheorieën zijn doodeng!’

Wat vinden bezoekers van Gogbot Enschede? ‘Fake-nieuws en complottheorieën zijn doodeng!’

Ze komen uit Rotterdam, Utrecht of Enschede. Gogbot trekt bezoekers uit het hele land. Maar wat vinden ze er eigenlijk van? „Het is een mooi festival. Lekker rebels!”

Wat is waar? Wat is echt? Bezoekers van Gogbot worden in de binnenstad van Enschede meegenomen in de wereld van nepnieuws, deep-fakes, complottheorieën en een alles controlerende staat: de deep state. Het festival draait om de post-truth sociëty. Een samenleving waarin de waarheid ondergeschikt is aan politieke of economische belangen. Wie heeft er belang bij het verspreiden van fake news? Waarom trappen zoveel mensen er in?

Actueel
„Actueel”, vindt Ryaaz Nankoe (42) uit Enschede, die samen met zijn dochter Dahlia (10) de Gogbot-stand van Extinction Rebellion op de Oude Markt bezoekt. „Kijk naar discussies op social media over corona of het klimaat, naar hoe de polarisatie de samenleving verscheurt. Ik vind dat iedereen recht heeft op zijn eigen mening en dat respecteer ik. Maar baseer die wel op de werkelijkheid.”

Lees verder via tubantia.nl

Meer leren? Kom naar de HCB Masterclass ‘Omgang met desinformatie en maatschappelijke onrust’ op 1 december bij Landgoed Beukbergen met oa kolonel Hans van Dalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 8 =