03:15
08 augustus 2022

Uitnodigen politie en Openbaar Ministerie voor samenwerking op het veiligheidsgebied

Uitnodigen politie en Openbaar Ministerie voor samenwerking op het veiligheidsgebied

Een goed contact met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) is van groot belang voor de samenwerking op veiligheidsgebied. Het voordeel van goede dagelijkse contacten is dat de lijnen bij een calamiteit korter en helder zijn. Dit document helpt je om die contacten te leggen. Als zorginstelling is er voldoende aanleiding om afspraken te maken met de politie en elkaar te kennen. De wijkagent is dan de kortste weg om eens een kennismakingsgesprek mee te maken. Met het OM krijg je te maken als een officier van justitie zich over een aangifte buigt. Sommige grotere instellingen kunnen ook overwegen om eerder al contact te leggen met de portefeuillehouder Veilige Publieke Taak die er in elk arrondissementsparket is. Contactpersonen bij de politie De landelijke politie is ingedeeld in tien regionale eenheden. Goed contact met de wijkagent is belangrijk. Maar er zijn in elke eenheid nog twee functionarissen belang voor Veilige Publieke Taak (VPT).

 Lokale politie: de wijkagent Alle eenheden werken met politiebureaus, waar wijkagenten onder vallen. Via www.politie.nl, kun je op postcode zoeken wie de plaatselijke wijkagent is. Ken je jullie wijkagent nog niet? Plan dan eens een kennismakingsgesprek in.

 Contactpersoon samenwerking politie en zorg Er is in iedere regionale eenheid een contactpersoon voor de samenwerking tussen politie en zorg: die persoon houdt zich niet alleen bezig met agressie en geweld tegen medewerkers, maar ook met andere onderwerpen.

 Contactpersoon voor alle beroepen met een publieke taak Daarnaast heeft iedere regionale eenheid een VPT-contactpersoon voor alle beroepen met een publieke taak.

Bron: Duidelijk over Agressie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.