05:43
22 april 2024

Tuerlings [SP] over Veiligheid

Veiligheid. Niet iets waar Helmond internationaal om bekend staat. Binnen Nederland heeft Helmond al lange tijd niet echt een positieve naam… De drugswereld is hier hardnekkig, maar helaas is dit geen Helmonds probleem. Het treft de complete regio, van Tilburg tot Venlo. Daar zou ik een aparte column over kunnen schrijven. Het thema van nu wordt ingegeven door de commissievergadering van afgelopen donderdag, 19 januari.

Een aspect van veiligheid waar Helmond namelijk wél positief om bekend staat, is de stadswacht. Niet de problemen uit het verleden rondom de organisatie, maar de impact van de stadswacht op het veiligheidsgevoel.
Daarbij geef ik wel meteen toe dat ik als puber niet zo blij met ze was als ik door het centrum fietste of kattenkwaad uithaalde. De impact die de stadswacht heeft op het veiligheidsgevoel, met name binnen de wijken, is zeer positief. Zeker na de flinke bezuinigingen van het Rijk op de politie, moet iemand zich inzetten voor de veiligheid op straat. De Helmondse stadswacht functioneerde zo goed dat gemeenten in de wijde omgeving van Helmond gebruik wilden maken van onze stadswachten. Aan de ene kant positief. Criminelen kijken immers ook niet op de grens van een gemeente. Aan de andere kant erg lastig om het nog in goede banen geleid te krijgen. Om praktische overwegingen gaat de stadswacht zich in de toekomst richten op een beperkter gebied, waarbij nog niet besloten is of dit gebied enkel Helmond zelf is, of dat ook de Peelgemeenten hieronder vallen.

Lees verder via deweblogvanhelmond.nl -Tuerlings over  Veiligheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *