10:06
02 juni 2023

Trends in de ggz: werkdruk en mensbeeld dwingen tot andere koers

Trends in de ggz: werkdruk en mensbeeld dwingen tot andere koers

De druk op de geestelijke gezondheidszorg neemt toe. Maatschappelijke problemen drijven de vraag om hulp op. De sector heeft noch de capaciteit noch het verlangen om op deze hulpvraag in te gaan. Een afbakening van taken én inbedding in een bredere sociale basis bieden een weg voorwaarts.

Dat is te lezen in het trendrapport ‘Op het tweede gezicht: Een blik op ontwikkelingen in de ggz’ van Stichting FWG dat maandag is gepresenteerd. Het rapport richt zich op vakinhoudelijke ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg, op de organisatie van de zorg, hoe die twee op elkaar ingrijpen en welke impact dat heeft op het werken in de sector.

Zorgvraag neemt toe
Cijfers schetsen het beeld van een sector die steeds meer te doen krijgt. De zorgvraag neemt toe. Van de Nederlanders had 18 procent last van één of meer psychische aandoeningen. Van deze mensen bezocht niet iedereen de ggz in de afgelopen 12 maanden.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatig daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 25 mei in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *