02:43
12 juli 2024

Thema arbeidsmigranten mag niet in la verdwijnen

Thema arbeidsmigranten mag niet in la verdwijnen

Gemeenten moeten nu doorpakken om de problematiek rond arbeidsmigranten op te lossen, vindt de bestuurlijk trekker van de aanpak vanuit de VNG Carlo Vankan, wethouder in Valkenburg a/d Geul. ‘We proberen één keurmerk te krijgen voor alle soorten van huisvesting.’

Internationale werknemers
Taal is belangrijk. Je kunt spreken over ‘arbeidsmigranten’ of over ‘internationale werknemers’. Dat is hoe Vankan hen het liefst noemt. Hopelijk worden zij dan eerder gezien als ‘eersterangs burgers’ en niet, zoals Emile Roemer en zijn commissie vorig jaar constateerden, tweederangs burgers. Volgens Vankan moeten we ervoor waken dat het onderwerp in een la verdwijnt. Dat risico is er wel degelijk. ‘Er is aandacht als het op een negatieve manier in de media verschijnt, maar dan ebt het weg tot de volgende uitwas.’ Vankan wil goede voorbeelden laten zien en met een structurele aanpak het kaf van het koren scheiden.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *