04:28
28 september 2022

‘The Children of ISIS. De indoctrinatie van minderjarigen in ISIS-bezette gebied

De gezamenlijke NCTV / AIVD-publicatie ‘The Children of ISIS. De indoctrinatie van minderjarigen in ISIS-bezette gebied’ werpt een licht op de indoctrinatie proces van minderjarigen door ISIS en hun gebruik in het plegen van gewelddaden.

Benadrukt moet worden dat het punt is dat deze kinderen niet te stigmatiseren of om angst te bevorderen. Het doel is om een ​​realistisch beeld van wat er minderjarigen in ISIS-bezette gebied gaan door te maken. Kennis van de omvang van indoctrinatie, blootstelling aan geweld en de levensomstandigheden van kinderen in ISIS-bezette gebied is vereist om te kunnen nauwkeurig in te schatten wat er nodig is in het geval kinderen uit de ‘kalifaat’ return of voer de Nederland.

Regeringen en overheden moeten zich bewust zijn van de zorg die nodig is voor deze kinderen, terwijl tegelijkertijd alert te zijn op de risico’s van deze groep. Op hetzelfde moment, vanuit het perspectief van de rechten van kinderen, deze minderjarigen moet met name worden beschouwd en behandeld als slachtoffers van ISIS.

Lees verder via NCTV/AIVD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.