07:39
10 december 2022

Terneuzen staat voor de keus: streng zijn of opnieuw honderden arbeidsmigranten op Marina Beach

Terneuzen staat voor de keus: streng zijn of opnieuw honderden arbeidsmigranten op Marina Beach

Al zou Terneuzen over het hart willen strijken en van geval tot geval willen gedogen dat er mensen permanent op Marina Beach wonen, de gemeente heeft geen keus.

Al jaren ligt Terneuzen in de clinch met de Oostappen groep, eigenaar van Scheldorado, Marina Beach en andere vakantieparken in Nederland en België. In 2018 maakte de gemeente een einde aan de huisvesting van honderden arbeidsmigranten in de blauwe chalets. Het argument van Terneuzen was simpel. Marina Beach is een vakantiepark waar de bestemming recreatie op rust en niet wonen. Marina Beach als je hoofdverblijf mag dus niet.

Geen uitzonderingen
In de brief van 24 september die de permanente bewoners kregen, schrijft de gemeente in zoveel woorden geen uitzonderingen op de regels te willen maken. Vermenging van recreatie en permanente bewoning op het park willen wij voorkomen. Wij vinden dat vakantiepark Marina Beach vrij moet blijven van een dergelijke invulling. Ook kunnen recreatiebedrijven – als wij niet overgaan tot handhaving in een volgende situatie – zich beroepen op een gemaakte uitzondering.

Lees verder via pzc.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.