08:32
03 oktober 2022

TechNovember stimuleert overheid om te anticiperen op technologische ontwikkelingen

TechNovember stimuleert overheid om te anticiperen op technologische ontwikkelingen

Artificiële intelligentie, satellieten, gezichtsherkenning, digital twins … Stuk voor stuk technologische ontwikkelingen die veel impact (zullen) hebben op de opgaven in het domein van veiligheid, leven en wonen in een democratische rechtsstaat en het openbaar bestuur. In de maand november organiseren de ministeries van Justitie en Veiligheid (JenV) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) samen met de Rijks Innovatie Community daarom TechNovember. Als lerende organisaties willen JenV en BZK de volgende stap zetten naar een structurele benadering van technologie.

Vergroot afbeelding Beeld: Ministerie van Justitie en Veiligheid
De aftrap van TechNovember vond plaats op maandag 4 november in het Auditorium aan de Turfmarkt, in aanwezigheid van secretaris-generaal van JenV, Siebe Riedstra en zijn collega-SG bij BZK, Maarten Schurink. Inspirerende bijdragen werden geleverd door wetenschapsjournalist Diederik Jekel en twee toppers op het gebied van innovatie(strategie): Deborah Nas en Menno Lanting.

Meebewegen
“Technologische ontwikkelingen voltrekken zich in een steeds hoger tempo’, vertelt Christiaan van den Berg van het Innovatieteam van JenV, gevraagd naar het ‘waarom’ van TechNovember.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Meer leren over de kansen en risico’s van Big Tech? Kom naar de VeiligheidsTafel Live! Big Tech: Digitale Gangsters? op 27 november in Nieuwspoort. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met onder meer Marc Schuilenburg (VU), Bob Hoogenboom (Nyenrode), Kees Verhoeven (D66) en Jochem de Groot (Microsoft). Zie de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.