09:22
05 februari 2023

Teaming – ‘Leerzaam voor iedereen die in en met teams werkt’

Teaming – ‘Leerzaam voor iedereen die in en met teams werkt’

Van der Loo en Davidson hebben een waardevol boek geschreven voor mensen die met of in teams werken: ‘Teaming – De nieuwe realiteit van samenwerken’. Niet vaak zie je een boek met zo’n goede balans tussen theorie, reflectievragen, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Al gaat het over tijdelijke teams, of pop-teams zoals de auteurs het noemen, het is net zo relevant voor mensen die werken in vaste teams.

Rudy Kor

Managementboek stuurde Teaming – De nieuwe realiteit van samenwerken in een grote enveloppe . Toen ik het boek uit de verpakking haalde, begreep ik de noodzaak van de grote enveloppe. Teaming is namelijk een boek van zo’n vierhonderd pagina’s stevig papier, gedrukt op het grote maar ook wat onhandelbare ‘liggend formaat’. Mocht het aantal pagina’s iemand afschrikken, zoals ook bij mij het geval was, dan is het advies van de auteurs om hun boek ‘zigzaggend’ te lezen.

TIJDELIJKHEID
Steeds meer organisaties werken met tijdelijke of pop-up teams. Teams die worden samengesteld voor een specifieke opgave en worden ontbonden als is opgeleverd wat is beloofd. Volgens Harvard-professor Amy Edmondson moeten we niet langer in termen van teams (=structuur) denken, maar in termen van teamvorming (vaardigheid), ergo: ‘teaming’. De term ‘teaming’ is jaren geleden terloops geïntroduceerd door Edgar Schein van het MIT en verder uitgewerkt in het boek Teaming van Edmondson uit 2012.

Lees verder via managementboek.nl

Op zoek naar inspiratie door onder meer Hans van der Loo voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *