10:31
02 juni 2023

Teaming, hoe pak je dat het beste aan?

Teaming, hoe pak je dat het beste aan?

Deel 2: Structuur is je beste vriend. Eerlijke feedback direct en met iedereen

In deel 1 vertelden we je over teaming: het al doende aan dynamische pop-up teams werken. We gaven voorbeelden en lieten je aan de hand van zeven principes en een uit drie onderdelen bestaand drieluik zien wat teaming inhoudt. De hamvraag lieten we echter onbeantwoord: hoe geef je teaming vorm? Wat zijn de manieren om het vliegwiel van teaming in beweging te brengen? Welke werkvormen en tools kun je daarbij gebruiken?

Rem eraf en gas erop!
Als antwoord op de vraag hoe je teaming vorm geeft, willen we om te beginnen naar twee achterliggende krachten van dynamische samenwerking verwijzen. De ene kracht zorgt ervoor dat we ons veilig voelen, zodat de rem eraf kan gaan. De andere kracht neemt de vorm aan van een gaspedaal en zorgt voor vooruitgang. We zullen de dynamiek van deze twee krachten illustreren aan de hand van de welbekende ‘Marshmallow Challenge’.

Lees verder via managementsite.nl

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 28 juni naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *